Ukrainian (UA)Russian (CIS)English (United Kingdom)
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Зерновые технологии - Специализированная выставка инновационных решений в зерновом хозяйстве Зерновые технологии - Специализированная выставка инновационных решений в зерновом хозяйстве

Міжнародна
виставка
інноваційних
рішень у зерновому
господарстві

Заказ пригласительных Заказ пригласительных Заказ бесплатного пригласительного

Для экономии Вашего времени при посещении выставки воспользуйтесь сервисом заказа
бесплатного персонального пригласительного

Сушимо кукурудзу: як підвищити ефективність і прибутковість

Поради та рекомендації від учасника виставки «Зернові технології» - Маловисківського заводу сушильного та елеваторного обладнання (МЗЕО).

Сезон за сезоном зерновик, який сіє на своїх полях кукурудзу, вирішує одне головне питання: як не тільки виростити, але й довести до ладу.  Адже “цариця полів” досить популярна в Україні культура, що має високий експортний потенціал. Зараз вирощувати її стало важче: через кліматичні зміни частина землеробів постала перед питаннями пошуку вдалих для конкретного господарства нових гібридів, випробування нових технологій. Тож якщо вже зростив - то тримайся за врожай. Головне - не зіпсувати кукурудзу під час сушіння. В теорії та на практиці, про сушіння зерна консультують Віктор Бабічев, керівник заводу-виробника сушарок МЗЕО та Максим Чмир, співвласник приватної науково-виробничої фірми "ЮНІС".

Секрет сушіння кукурудзи - плавний нагрів температури агенту сушки, тоді кукурудза краще віддає вологу, радить Віктор Бабічев. Більше зон нагріву - більш ефективно.

- Часом оператори сушарки, оплата яких прив’язана до тоннажу, поспішаючи, відразу збільшують температуру до максимуму, за 120°C. У такому разі кукурудза закриває пори, зерно тріскається, але внутрішню вологу при цьому не віддає. Дайте нагрів в дві зони. У першу - подаємо невелику температуру у 70°C, у другу - 105°C. Відбувається закалювання зерна й кукурудза готується до сушіння: краще розігрівається, відсутній шок.

Прикладом такої техніки у МЗЕО - одномодульна сушарка “САПФІР”. У моделі дві зони нагріву. Такої вистачить для невеликого господарства. Варто зазначити, що такі зерносушарки прибирають вологу у 35% і більше за один прохід. Завдяки технології сушіння зерна "cross-flow", в процесі сушіння нагріте повітря проходить перпендикулярно зерну, яке рухається в сушарці. А система контролю подачі палива дозволяє точно витримувати заданий режим сушіння продукту (з точністю до одного градуса Цельсія). Проте, якщо ви бажаєте підвищити ефективність роботи, або зріс обсяг сушіння, то можна додати декілька зернових колон або ще один модуль. У “САПФІРІ” це легко реалізується, адже сушарка - своєрідний трансформер.

- Двохмодульні та трьохмодульні “САПФІРИ” мають інвертори, де рух зерна здійснюється навхрест для якісної просушки. Такі зерносушарки, зокрема, ефективніше пораються із вологістю. Чим більше зон нагріву - тим краще. А завдяки розділеним камерам нагріву та перемішуванні зерна при його проходженні з верхнього модуля до нижнього можливо плавно та поступово нагрівати зерно, що покращує його якість.

У с. Великі Єрчики Київської області вже 5 років активно використовують “САПФІР” в господарстві, зокрема, і для кукурудзи. Максим Чмир розповідає, у них стоїть сушарка моделі 1082 на 8 секцій.

- Дуже надійна, безвідмовна - вартує своїх грошей. За роки практично не було ніяких зауважень. Колись були проблеми у хлопців із газовими клапанами, тоді ми їх просто замінили, до сервісної служби навіть не зверталися. Зараз просушуємо зерно із 20% вологи. Продуктивність залежить від своєчасності підвезення зерна. При затримках, - просушуємо 240 тонн/добу. Якщо зерно з поля йде без перебоїв - 300 тонн і більше. Землероб згадує: у минулий рік за вологи 26%, при плані у 200 тонн/доба сушили і 240.

- У нас технологія: перед просушкою - груба очистка кукурудзи від качанів, камінців. Звісно, й відбирає трохи битого зерна. Але без очищення - ніяк. Бо трапляються різні предмети, не повірите, навіть молоток знайшли. Уявляєте, що б було, якби він потрапив всередину?

Сенс проводити чистку після сушіння, каже зерновик, є, якщо не в нормі кількість битого зерна або наявні якісь бур’янисті домішки. Чи за умови, що зерно травмувалося після просушки,зросла кількість битої кукурудзи. Адже кукурудза - культура в основному чиста, у 80-90% випадків зерно відповідає вимогам ДСТУ.

- “САПФІР” - тому, що велику роль для правильної просушки зерна грає саме сушарка. Наша зроблена із високоякісного матеріалу, зовнішні та внутрішні решета із нержавіючої сталі. Дає якісний результат, як із кукурудзою, так і з іншим зерном. До того ж, радує, що за потреби більшої потужності до сушарки можна доставити модулі або зернові колони.

ДЕТАЛЬНІШЕ ПРО ТЕХНІКУ
➡ Силоси для зберігання зерна.
➡ Безкаркасні ангари
➡ Бункери активного вентилювання зерна.
➡ Норії зернові НЗ.
➡ Конвеєри шкребкові (транспортери).
➡ Вологоміри поточні ВВ-01П. 
➡ Модернізація та переобладнання  Ваших зерносушарок.

Відповідність УкрСЕПРО.  Доставка. Гарантія. Сервіс.
Звертайтеся! Маловисківський завод сушильного та елеваторного обладнання:
(067) 520-63-23, (095) 807-60-96  Image    www.mzeo.com.ua

Новое место проведения:

Международный выставочный центр
Украина, Киев, Броварской пр-т, 15
Станция метро «Левобережная»

ПОДПИСКА НА НОВОСТИ

Наши выставки:

 

При поддержке

Соорганизатор:

Информационные партнеры

Генеральный онлайн медиа-партнер:

Эксклюзивный информационный партнер

Место проведения выставки:

Международный выставочный центр
Украина, Киев, Броварской пр-т, 15
Станция метро «Левобережная»
По вопросам подачи заявки и получения дополнительной информации обращаться:

Тел./факс: +38 (044) 490 6469,
E-mail: Image

Дирекция выставки, а/я "В-13"
г. Киев, Украина, 01001